вівторок, 12 травня 2015 р.


Весна іде, і переможним кроком
В тюльпановому вічному вогні
Йде травень крізь хвилини, дні
 і роки,
Несе
 нащадкам  спогади  свої.
               В  2015 році  відзначається  70 - річчя  Перемоги  у Другій світовій війні  -  це знаменна подія в житті нашої Батьківщини.  В низці святкових заходів  до цієї великої  дати обласною бібліотекою для дітей проводився обласний заочний конкурс  « Кращий читацький відгук на книги про Другу світову війну»  - «Війна пройшла по долям…».
       Конкурс ставив  за мету   -  виховання та формування у дітей громадянських патріотичних почуттів, національної самосвідомості і любові до рідного краю, до його історії, збереження історичної та культурної спадщини українського народу, розвиток творчих здібностей дітей.
       Читачам пропонувалось  творчо, оригінально, нестандартно представити відгук на прочитану книгу про Другу  світову війну.
         До обласної бібліотеки для дітей надійшло близько 50 робіт із міст та районів нашої області. Найбільш активними були читачі
Апостолівського, Дніпропетровського, Криворізького, Новомосковського, Софіївського, Юр’ївського районів  та міст Дніпродзержинська , Жовті Води, Кривий Ріг, Нікополь, Орджонікідзе. Висловлюємо щиру подяку всім учасникам конкурсу.
               Переможцями конкурсу обрані читачі в двох вікових групах:
читачі – учні 3-6 класів:
Кривенко Данило (м.Новомосковськ)
Кудін Михайло (м.Дніпродзержинськ)
Балута  Ростислав (Апостолівський р-н);
читачі – учні 7 – 9 класів:
Пузін Богдан (Широківський р-н)
Кубарєва Катерина (м. Жовті Води)
Пономар Марія  (м.Верхньодніпровськ)

 Приємно відзначити, що діти творчо підійшли до виконання своїх робіт. Журі оцінило малюнки Кудіна Михайла з м. Дніпродзержинськ, оригінальні ідеї Пузіна Богдана (Широківський р-н), та Кривенка Данила (м. Новомосковськ).  Страшні сторінки тієї війни    ожили  для  дітей  на сторінках книг  Б. Васильєва,  Г. Тютюнника, О. Ільїної та ін. Прочитавши книгу кожен учасник конкурсу  намагався висловити свої думки чи то прозою, чи віршами чи малюнками, але ніхто не залишився байдужим  до тих страшних подій.    Вже 70 років  несемо ми квіти до могил загиблих.  Несемо з вдячністю в серцях.  І, хоч все далі відходять грізні роки Другої світової війни  та не згасає  пам’ять про тих, хто приніс на вівтар Великої Перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших.  






Немає коментарів:

Дописати коментар